Liederen in de kerk projecteren met de beamer

Steeds meer kerken projecteren liederen met de beamer. Zeker met onbekende liederen kan het een groot voordeel zijn als er noten staan bij ieder couplet. Het Liedboek verscheen al in 2013 met een online-versie (www.liedboek.nu), geschikt voor beamer en liturgieboekje. Voor iedere dienst wordt op de website www.liedboek.nu een ‘liedlijst’ gemaakt die daarna gedownload kan worden en waar men een presentatie van kan maken. Anton is de beheerder van alle plaatjes (zo’n 24.000).
Vanaf medio augustus 2017 worden alle afbeeldingen voor het maken van een liturgie vervangen door afbeeldingen met een hogere resolutie. Steeds meer gemeenten maken voor het maken van hun liturgieboekjes gebruik van mooie printers en de oude plaatjes waren daarvoor eigenlijk niet geschikt.

Vanaf dit jaar zijn ook de bundels Hemelhoog (www.hemelhoog.nu) en Weerklank (liedbundelweerklank.nu) verkrijgbaar op een vergelijkbare manier. Met afbeeldingen die vergelijkbaar zijn met die van het Liedboek zodat er een mooie eenheid gemaakt kan worden als er een keus gemaakt wordt uit meerdere bundels.
Ook de bundel Op Toonhoogte (www.optoonhoogte.nu) is beschikbaar voor het beamen, maar zonder nootweergave. Op Toonhoogte-2015 heeft geen gemeente-editie waardoor het erg kostbaar zou worden alsnog een eenstemmige beamversie te maken. Daarom hier alleen tekst.

Anton fungeerde als procesbegeleider bij het maken van de verschillende edities en is als ‘helpdesk’ contactpersoon bij problemen en vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.