Fotoboek ‘Groeiende dorpen’ met historische foto’s van Zevenhuizen-Moerkapelle

Moerkapelle en Zevenhuizen bestonden ruim vijftig jaar geleden nog uit een groot buitengebied met hier en daar een boerderij en een compacte kleine dorpskern. Maar vanaf de jaren zestig beginnen de dorpen te groeien. Eerst aan de oostzijde van de dorpskern, en vervolgens ook aan de westzijde. En de dorpen groeien nog steeds. Dit fotoboek is een virtuele wandeling door de dorpen Zevenhuizen, Oud Verlaat en Moerkapelle met een oude en een nieuwe afbeelding van ongeveer dezelfde plek, begeleid door korte teksten. Het verleden staat naast het heden. De verschillen zijn soms heel groot. Maar er zijn ook plekken die nauwelijks veranderd zijn.

Anton Sinke deed de vormgeving en drukwerkbegeleiding van dit boek. Niet zomaar een rijtje oude en nieuwe foto’s met wat tekst, maar een prettig leesbaar, afwisselend ogend, aantrekkelijk boek voor iedereen die in deze regio woont. Aangevuld met oude en nieuwe kaartfragmenten.

Het boek is een eigen uitgave van de Oudheidkundige kring Zevenhuizen-Moerkapelle (www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl) in combinatie met de Jumbo Supermarkt Zevenhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.