Jubileumboek Stichting Aanpakken

In 2017 bestaat Stichting Aanpakken honderd jaar. De stichting begon als een vereniging die de schrijnende armoede onder veel predikanten wilde ‘aanpakken’. Dit boek schetst de ontwikkeling van het strijdbare begin, toen met vereende krachten een geldkapitaal werd bijeengebracht, en de jaren daarna, waarin Aanpakken meer de rol van een stille weldoenster vervulde. Toen de predikantstraktementen verbeterden, zocht Aanpakken naar nieuwe subsidiedoelen, zoals bij- en nascholing van predikanten en kerkelijk werkers van de Nederlandse Hervormde Kerk en later de Protestantse Kerk in Nederland.

Anton Sinke verzorgde de vormgeving van dit boek en maakte foto’s uit het archief van de Stichting. Bekijk de eerste pagina’s van dit boek.
Opdrachtgever: Uitgeverij Boekencentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.