Mensen maken een kerk

Mensen maken een kerk is een herdenkingsboek geschreven ter gelegenheid van het afscheid van de kerkgebouwen het Ontmoetingscentrum en De Bron in Nieuwerkerk a/d IJssel. Het beschrijft de geschiedenis van de beide gebouwen en bestaat voor een groot deel uit gesprekken met individuele gemeenteleden die langer of korter geleden mede de sfeer in de kerk bepaald hebben. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan het proces om te komen tot één gebouw voor de Protestantse Gemeente van Nieuwerkerk a/d IJssel en aan de verbouwing van de Ringvaartkerk.

Een herdenkingsboek maken beperkt zich vaak tot een historisch overzicht met daarbij dan soms enkele anekdotes. Dat is niet het geval bij dit herdenkingsboek. Hier staan de gebruikers van de kerkgebouwen centraal. Wat hebben zij in de kerkgebouwen gedaan en hoe hebben ze dat ervaren. Welke mooie herinneringen hebben ze en welke tegenslagen hebben ze gehad. De verhalen worden gelardeerd met korte stukjes historie. Het boek eindigt met de ingebruikneming van het nieuwe kerkgebouw. 

De auteurs zijn Karel Aardse, Sipke Gelling, Johan Knoester, Florine Nesselaar en Anton Sinke. Anton was ook fotograaf/beeldredacteur en tekende voor de begeleiding en vormgeving. Door een ruimhartige sponsoring kan dit luxe uitgevoerde boek voor een schappelijke prijs aangeboden worden aan de gemeente.

Formaat 17×24 cm, hardcover, geheel full color bedrukt, 128 pag,, voorzien van gekleurde schutbladen en leeslint. Verkoopprijs € 10,-

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.