Jubileumboek 25 jaar Gevangenenzorg Nederland

Mens, waar zit je? doet een boekje open over het ontwikkelproces van Gevangenenzorg Nederland. Opvallend is dat de belangrijkste auteur, Hans Barendrecht, vrijwel vanaf het begin van deze organisatie aan het roer heeft gestaan. Dit boek is dus een ooggetuigeverslag. De organisatie is in 25 jaar gegroeid van een idee op de zolderkamer tot een breed gerespecteerde vrijwilligersorganisatie. Met veel bevlogenheid is gewerkt aan de Bijbelse opdracht om het bezoeken van gevangenen handen en voeten te geven. De grote inzet van een landelijk netwerk van vrijwilligers dat zoveel  tijd investeert in gevangenen, tbs-patiënten en hun familie, geeft het werk een bijzonder karakter. Langzaam maar zeker heeft Gevangenenzorg een gewaardeerde en eigen plek gekregen binnen het gevangeniswezen. In de spanning tussen de straffende en helpende hand ontwikkelde Gevangenenzorg Nederland het begrip barmhartige gerechtigheid en maakte ze ‘geloof in herstel’ tot haar motto. Het boek – met 25 columns en reacties van (ervarings)deskundigen – vraagt de lezer als vanzelf zich te bezinnen op de aard van vrijheidsbeneming en op de vraag hoe zich te verhouden tot de gevangen medemens.
Anton verzorgde de omslag, omslagfoto en het binnenwerk met deels eigen fotografie. Blader door de eerste pagina’s van dit boek.

Opdrachtgever: Stichting Gevangenzorg Nederland
www.gevangenenzorg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.