Tobias en zijn kameel

Een boeiend en ongewoon kerstsprookje voor kinderen van 8-10 jaar. Tobias, een ondernemende, eigenzinnige jongen, trekt op z’n onafscheidelijke kameel de wereld in. Hij ontmoet bijzondere mensen, wordt aangevallen door een tijger en leert sterren lezen op de
School der Wijzen. Een verhaal over durf, avontuur en een open blik.
Het lijkt eigenlijk helemaal niet over Kerst te gaan. Maar als plotseling de ‘Drie Koningen’, de wijzen uit het oosten, in een indrukwekkende stoet bij het kerstfeest van Tobias schoolklas arriveren, krijgt het verhaal plots een andere wending. De koningen hebben een nieuw begin in de sterren gelezen en komen geschenken brengen. Maar een kindje in de kribbe is er niet meer, wel een kerstman… En waar blijft Tobias?
Tobias en z’n kameel is een avontuurlijk verhaal en een speelse, verrassende kijk op de essentie van het ruim tweeduizend-jaar oude kerstverhaal: (zich) onbaatzuchtig schenken.

Anton verzorgde de vormgeving van het boek en het publiciteitsmateriaal van alle activiteiten eromheen: verteltheater op scholen, bibliotheken en theaterzalen. Van het afsluitende optreden maakte hij bijgaande fotoserie.
Hieronder vindt je een fragment van het boek (met gat in de omslag).

Opdrachtgever: Peter Lems
www.tobias-en-zijn-kameel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.