Kerken, kapellen en kathedralen

Beeldgids voor de vakantieganger
Er is veel moois te zien in oude kerken, kapellen en kathedralen. Maar wie is eigenlijk die heilige bij wie je een kaarsje aansteekt en wie staan er afgebeeld op de glas-in-loodramen? Aan de hand van honderden foto’s en oude legendes laat Anton Sinke zien hoe je een groot aantal bekende heiligen kunt herkennen. Als je de dingen die je ziet weet thuis te brengen, gaan die mooie kerken, kapellen en kathedralen veel meer spreken. Anton Sinke is bij deze uitgave betrokken als auteur, fotograaf én vormgever.

 Er is een klein introductiefilmpje gemaakt over dit boek.

Uitgeverij Meinema, ISBN 978 90 211 4249.Geheel in kleur uitgevoerd , 224 blz. € 15,50
Naast een gedrukte versie is er ook een e-boek-versie van dit boek: ISBN: 9789021144177. Prijs € 9,99.

Spreekbeurten
Anton kan ook een avondvullend programma verzorgen met verhalen en tientallen beelden. Een prima avond voor een Vorming&Toerusting-activiteit. Indien nodig neemt hij zelf een beamer mee. De mogelijkheden zijn:
Wat zie ik in de kerk, kapel of kathedraal: een korte inleiding over de indeling van een klassieke kerk of kathedraal en vervolgens met reuzenstappen door de bijbelverhalen van het Oude en Nieuwe Testament aan de hand van veel afbeeldingen.
Hoe herken je een heilige: over heiligen die niet in de bijbel staan maar wel in veel West-Europese kerken. Wie zijn ze, waaraan herken je ze en welk verhaal zit erachter.
Over discipelen en apostelen: waaraan herken je de juiste discipel/apostel en welk verhaal zit daar achter.
Maria, van buurmeisje tot Moeder Gods: bijbelse en buitenbijbelse verhalen rondom Maria.

Meer bekijken?
Van onderstaande afbeeldingen zijn A3 of A2 posters te bestellen. Het betreft hoogwaardige, kleurechte, door de fotograaf gewaarmerkte afdrukken op mat kunstdrukpapier van 225 gr. Ze worden netjes verpakt in een ruime koper naar u verzonden.
Interesse? Vraag een prijs aan met onderstaand formulier. Kopieer de naam van de gewenste illustratie (rechter muisknop: kopieer illustratie) en plak deze (rechter muisknop: plak) in het bericht onderaan deze pagina.

Aanbiedingsmail
Met dit contactformulier kunt u bestellingen doen en/of prijzen opvragen.

U kunt eenvoudig een bericht verzenden:

* indicates required field